Si u perdor precedenti i Avni Rustemit per lirimin e vrasesit te Luigj Gurakuqit…

Nga Hasan Bello Luigj Gurakuqi u vra nga kushuriri i tij Baltion Stamolla ne...

Si përpiqej Beogradi të bënte diversion fetar…

Nga Hasan Bello Që para krijimit të shtetit shqiptar diversioni fetar ishte një element...

“Kongresi gjuhësor i Kostandinopojës” 1879: kongresi i parë gjuhës shqipe…

Nga Hasan Bello Përpjekjet e para për unifikimin e alfabeteve të gjuhës shqipe filluan...

Përdorimi i aviacionit nga Serbia nëLuftën e Shkodrës 1912-1913…

Nga Hasan Bello Përdorimi i aviacionit ushtarak nga vendet ballkanike ka filluar relativisht herët....

Si u konfiskua një nga bibliotekat më të vjetra dhe më të pasura të...

Nga Hasan Bello Në shekullin XVIII-XIX Shkodra ishte një nga qytetet më të zhvilluara...

Rregullorja e parë e biçikletave në Shqipëri e përpiluar nga prefekti i Korçës, shkodrani...

Nga Hasan Bello Një nga personalitetet e njohura të administratës shqiptare është Hil Mosi...

“Valuta e arkëtuar nga shitja e armëve ‘Kamorras’ në Itali, u përdor për të...

Nga Robert Cipo -Dokumentet sekrete, si e furnizoi me armë Sigurimi i Shtetit organizatën...

Si sot, më 12 shtator 1998, u vra në pritë deputeti Azem Hajdari…

“Vrasja e shekullit”, sikurse e quajti shkrimtari Ismail Kadare, u parapri prej disa atentatesh radhazi përgjatë vitit...

“Si e arrestuam Prek Calin, së bashku me 12 krerët e reaksionit…”/ Ngjarja 14...

Dashnor Kaloçi Memorie.al/ publikon një dokument të panjohur arkivor të nxjerrë nga Arkivi i Ministrisë...

Si sot, më 9 shtator 1946, në Postribë u organizua kryengritja e parë antikomuniste...

Lëvizja qendrestare ishte e nxitur kryesisht nga kleri me mbështetjen e elementëve nacionalistë. Mbledhjet e para patën...