Përmbytjet në Shkodër, aktualisht 30 persona të strehuar në konviktin USH…

0
40

Përmbytjet, aktualisht 30 persona të strehuar në konviktin USH/Pranë këtij konvikti kanë kërkuar asistencë rreth 26 familje ndër to 16 familje kanë marrë shërbim

30 persona qe i perkasin 10 familjeve nga fshatrat Kuc, Berdice dhe lagjes Ajasem te qytetit te shkodres banesat e te cileve jane permbytur jane te strehuar aktualisht ne konviktin e universitetit Luigj Gurakuqi te Shkodres .

Banoret thone se jane detyruar te lene shtepite e tyre pas vershimit te ujit dhe e kane akoma te pamundur te kthehen per shkak te pranise se ujit dhe demeve qe jane shkaktuar.

Drejtori I konviktit Arban Lutfija thote se qe nga datae e shpallur e emergjences prane ketij konvikti kane kerkuar asistence rreth 26 familje nderto 16 familje kane marre sherbim.

Nderkohe per tiu ardhur ne ndihme ketyre banoreve qe jane prekur nga permbytjet kryqi I kuq po ofron ndihma si me veshmbathje ashtu me dedergjent dhe me nevojat te tjera emergjente qe banoreve ju nevojiten.

Me permisimin e situates pritet qe banoret qe jane akomoduar ne konvitkitn e universitetit te shkodres mund te rikthehen ne banesat e tyre te cilat u preken nga keto permbytje

PËRGJIGJU