“Damnatio Memoriae”. Artisti Genti Tavanxhiu ka çelur në ambjentet e vendit të deshmisë dhe kujtesës një ekspozitë personale

0
393

Vendi i Deshmisë dhe Kujtesës në Shkodër mikpriti ekspozitën personale “Damnatio Memoriae” e piktorit Genti Tavanxhiu.

Një koncept personal rreth natyrës së errët që ka bartur ky vend.

Ilustrim tërthorazi i figurës së xhelatit, duke përçuar edhe një herë qasjen së bashku me tmerrin, tronditjen e pësuar nga regjimi diktatorial në fuqi asokohe ndaj bashkëkombësve.

PËRGJIGJU