Autoriteti Kombëtar i Ushqimit u kërkon subjekteve që tregtojnë fruta-perime t’i mbulojnë ato

0
271

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit u ka kërkuar të gjitha subjektet që tregtojnë fruta-perime t’i mbulojnë ato.

AKU e ka marrë këtë vendim në kuadër të luftës ndaj COVID-19 në të gjithë vendin.

Ndërkohë, vetëm gjatë ditës së sotme janë kryer 134 monitorime dhe kontrolle zyrtare në subjekte të ndryshme si furra buke, markete, supermarkete, njësi tregtimi fruta-perime, njësi tregtimi mishi etj.,

ku është vënë theksi te forcimi dhe zbatimi i masave rigoroze kundër përhapjes së COVID-19.

Thirrjes së AKU-së ditën e djeshme që subjektet të merrnin masa të menjëhershme për mbulimin e produkteve fruta-perime dhe shërbimin e tyre vetëm nëpërmjet kapjes me dorashka, i janë

përgjigjur një numër i konsiderueshëm subjektesh të cilët e kanë vënë në zbatim.

Trupat inspektuese të AKU-së janë çdo ditë në terren për të monitoruar zbatimin e masave, ndërgjegjësimin e subjekteve dhe të konsumatorëve, ashtu si edhe marrjen e masave në mënyrë të menjëhershme për çdo rast abuzimi dhe tentative për shkeljen e ligjit.

PËRGJIGJU