Zmijani: Rikthimet në punë shoqërohen me subvensione…(VIDEO)

0
123

Me qellim rikthimin ne pune te punonjesve te larguar per shkak te pandemise qeveria ka vendosur disa programe te nxitjes se punesimit. Subvencionet kane perfitime te ndersjellta si per punemarresin ashtu edhe puntoret dhe konsistojne ne subvensione duke paguar sigurimet ne afat kohor 4, 8 dhe 12 muaj.

Krahasuar me muajit maj-qershor, rreth 30% e te larguarve jane rikthyer ne pune, 1477 persona.

Ndryshim tjeter kane pesuar praktikat profesionale te cilat tashme nuk do te kryhen me ne institucione por vetem ne shoqeri tregtare.

PËRGJIGJU