VIDEO/ Gjysëm shekulli me “barrë” mbi shpindë..! Vuajtjet e grave shqiptare në fshatrat e largëta …

0
101

Nder dekada menyra e jeteses dhe zhvillimi i teknologjise kane ndryshuar shume. Por jo per te gjithe. Thethi krahas bukurive te padiskutueshme dhe mundesive te jashtezakonshme per te qene krah zonave turistike me te zhvilluara ofron edhe anen tjeter te medaljes.

Dora e shtetit nuk eshte ndjere aq sa duhet tek shume familje, e per pasoje veshtiresite e jeteses mbeten te njejta.! Pashka Polia thote se barra ne shpinde nuk i eshte hequr prej me shume se gjysem shekulli e sot teksa mbush 70 vjec ka te njejtin ritual.

Teksa e pyet per veshtiresite e jetes, Pashka thote se sot jetohet me mire. Por vuajtjet ne vite dhe rritja e 6 femijeve kane qene sfide per te..

Ne 3 dekada flasim per revolucion, per teknologji, ndryshime drastike, por asnjehere qeverisjet nuk munden te heqin varferine e as vuajtjet per mbijetese sidomos ne zonat rurale.

PËRGJIGJU