Permbytjet ne Shkoder, Melihaja 70 vjec dhe bashkeshorti i saj 78 vjec apel per ndihme…

0
77

Melihaja 70 vjec dhe bashkeshorti i saj 78 vjec jetojne te vetem ndonese kane lindur dhe rritur 8 femije. Tre nete me pare uji depertoi ne banesen e tyre e moshuara tregon se perjetuan ankth se mos mbyteshin edhe ata.

Shprejtesia me te cilen uji hyri ne banese ishte e frikthme dhe gjeja e pare qe te moshuarve u shkoi nder mend ishte te shpetonin ato pak oriendi shtepiake qe kane.

Melihaja tregon se 2 nga femijet i ka te semure ndersa te tjeret kane marre rruget e botes. E moshuara kerkon ndihme vetem per catine, pasi cdo gje qe bie jashte deperton Brenda duke bere qe nga frika te qendroje zgjuar edhe gjate nates.

Tashme me terheqjen e ujit e moshuara ka nis te pastroje ne shtepi me aq sa mundet! Ndonese banesa eshte thuajse e rrenuar ne cdo ane! Kryeplaku i fshatit Kuç ne njesine gur i zi Kujtim Toka tregon se ditet e shkuara ishin te evshtira per ted he 50 familjet te cilat u perballen me ujin ne banesa.

Mbi 170 ha te mbjella kane shkuar dem. Aktualisht ne njesine administrative gur i zi jane ende nen uje 100 ha toke ne fshatrat Kuç dhe Rrenc.

PËRGJIGJU