‘Një i marrë që duhet lidhur’, Fuga shpërthen ndaj Ramës: Kushdo që bën selektimin mes personaliteteve dhe popullit të thjeshtë të akuzohet për krim dhe gjenocid

0
161

Një krim dhe një gjenocid e quan akademiku Artan Fuga vendimin e qeverisë për të vaksinuar disa personalitete që i kanë kaluar të 80-tat, përkundrejt dhjetra të moshuarve të tjerë, që jo domosdoshmërisht kanë kontribute të njohura publikisht.

Fuga shprehet se jeta e njeriut vlen njësoj, qoftë e atij që ka punuar për 40 vite në minierë, qoftë e një nobelisti, apo e një personi që jeta e ka lënë pa shkollë.       Akademiku Fuga shprehet se kushdo që kërkon të marrë përsipër rolin e Zotit duhet të lidhet, pasi ka rrezikshmëri të lartë.

“Vaksinimi me prioritet i te ashtuquajturve personalitete do te ishte nje krim, një genocid, një marrje pergjegjesie për vdekjen e kujtdo tjetër, do te ishte nje eugjenizem i tipit hitlerian, jeta e njeriut vlen njësoj, si e atij që ka punuar 40 vjet në minierë, si e nobelistit, si e një njeriu që e ka kaluar jetën në burg, si e një njeriu që jeta e la pa shkollë, por është një gjyshe e dashur.

Kush përcakton se kush do të vdesi ose kush do të jetojë me kritere meritash shoqërore është një i marrë që merr rolin e Zotit, është një i rrezikshëm që duhet lidhur. E kap edhe kodi penal veç të tjerash. Thirrini mendjes o personalitete!”, shkruan Fuga në postimin e tij.

PËRGJIGJU