COVID 19/ Informacioni i minutave të fundit mbi situaten e qarkut Shkodër…

0
281

Situata e ores 18.00 ne territorin e Qarkut Shkoder.

Vijon ndjekja epidemiologiike nga NJVKSh ne Shkoder gjate mbasdites u moren edhe 22 mostra te tjera covid 19.
7 raste te raportuara nga 127,
3 raste te raportuara nga SR,
12 raste u vlersuan nga vete NJVKSh, te cilet u derguan ne ISHP ne Tr.

Nderkohe ka vijuar puna e ketij institucioni ne instalimin e sinjalistikes se distancimit ne te gjitha objektet e ketij institucioni.

Ne Puke dhe F.Arrez, situata epidemiologjike eshte e mire, kemi vetem 1 person te pa hospitalizuar ne banese, gjendja e tij eshte e qendrueshme, nderkohe pritet pergjigja per nje pacient te cilit i eshte derguar mostra ne Tr.
Ne bashkite M.Madhe dhe Vau Dejese nuk kemi raste te reja covid -19

Bashkia Shkoder ka mbeshtetur me ndihma ushqimire.

  • 87 familje Rome me pako ushqimore dhe higjenike,
    *41 familje ne Nja Guri Zi.
    Ka vijuar dezinfektimin e tregjeve tek stadiumi, trotuaret.
    Nga KUZ, ka vijuar zhbllokimi i kolektoreve, sipas kerkesave te qytetareve, riparim ujsjellesve, QSH, etj.

Nga OSSH ka vijuar puna ne terren per leximet e matesve te EE, zevendesimin e tyre, zgjidhjen e ankesa te qytetareve, dhe garantimin e pa nderprere te EE ne gjithe territorin e Qarkut.

Nga Filiali Postes jane shperndare gjithsejt, 1813 pensione:
*Shkodra -1154.
*M.Madhe – 266.
*Puka – 70.
*F.Arrez – 45.

Nga Institucioni i Prefektit gjate dites sotme kane vijuar inspektimet per te pare nga afer veprimtarine e grupeve te punes ne disiplnimin e tregjeve dhe respektimin e distancave si dhe kane monitoruar procesin e shperndarjes se ndihmave ne bashkepunim me grupet e punes te ngritura nga 5 Bashkite.
Konktetisht sot nga OJF “Fundjave Ndryshe”, jane shperndare:

B.Shkoder, 400 pako ushqimore dhe 250 thase miell.
B.M.Madhe, 150 pako ushqimore, 100 thase miell.
B.Vau Dejes, 200 pako ushqimore, 100 thase miell.
B.Puke, 100 pako ushqimore 50 thase miell.

B.Fushe Arrez, 100 pako ushqimore dhe 50 thase miell.
Komunitetit Katolik, 100 pako ushqimore,
Myftynia Shkoder, 100 pako ushqimre.
Komuniteti Ortodoksa, 50 pako ushqimore

Grupet e punes me perberjen e DVP, ushtrise, policise bashkiake, AKU, inspektoriatet, kane vijuar punen per inspektimin dhe kontrollin e tre tregjeve kryesore te qytetit te Shkodres, ku krahas punes se mire qe eshte bere ne dy nga tregje, Rus dhe Xhabije, ne Tregun e Zdrales kane konstatuar disa probleme te cilet ju bene me dije Bashkise per te marre masa per eleminimin e tyre, sic jane eleminimin e mbeturinave dhe sistemimin e nje pjese te tregtareve, detyra keto qe duhet te realizohen deri neser ne mengjez, ne te kunder do merren masat nga AKU, deri ne bllokimin e aktivitetit te nje pjese te tregut ne Zdrale.

Nga strukturat e DVP jane dhene 10 masa administrative gjobe per perdoruesit e qarkullimit te mjeteve pa autorizim.

KMC, ndjeke, monitoron dhe organizon bashkepunumin nderinstitucional per mbajtjen nen kontroll te situates ne te gjithe territorin e Qarku.

PËRGJIGJU