Britania heq të gjitha kufizimet e udhëtimit të COVID-19…

0
113

Pasagjerët që mbërrijnë në Britani të Madhe nuk do të plotësojnë më formular edhe nëse nuk janë të vaksinuar pasi sot u hoqën të gjitha kufizimet e udhëtimit për COVID-19, transmeton Anadolu Agency (AA).

Pasagjerët e pavaksinuar nuk do të duhet të bëjnë teste ose të plotësojnë formularë para udhëtimit për t’i gjetur ata gjatë qëndrimit të tyre në vend.

Heqja e plotë e kufizimeve të udhëtimit erdh pothuajse pas dy vitesh nga fillimi i pandemisë së COVID-19, kur qytetarët e saj u këshilluan fillimisht që të mos marrin asnjë udhëtim ndërkombëtar jothelbësor në mars 2020.

Një sërë “masash emergjente” mund të zbatohen nëse është e nevojshme, për të ndërmarrë “veprim të shpejtë dhe proporcional” për të trajtuar variantet e reja, tha Departamenti për Transport.

“Unë thashë se nuk do t’i mbajmë masat e udhëtimit për më gjatë sesa është e nevojshme, të cilat po i sjellim sot, duke ofruar më shumë lajme të mirëpritura dhe më shumë liri për udhëtarët përpara festave të Pashkëve”, tha Sekretari i Transportit Grant Shapps.

“Heqja e kufizimeve të udhëtimit u bë e mundur për shkak të suksesit të përhapjes së vaksinës në vend”, tha Sekretari i Shëndetësisë, Sajid Javid.

PËRGJIGJU