Këta janë celularët që nga kjo fundjavë, nuk do të përdorin dot WhatsApp-in!

0
170

WhatsApp-i përditësohet shpesh. Çështja është që me secilin përditësim, veç vijnë përveç sigurisë, edhe disa mjete të reja për përdoruesin, të cilat disa sisteme të vjetra operative nuk i përballojnë dot.

Ka raste kur aplikacioni mund të funksionojë me probleme. Prandaj, kompania paralajmëron rregullisht se në cilat sisteme operative do të ndalojë së funksionuari ky shërbim, apo do të funksionojë pjesërisht.

Kështu, WhatsApp sic kujtoj telegrafi, paralajmëroi se, që nga 1 shkurt, nuk do të jetë e mundur të krijoni llogari ose të verifikoni përsëri llogari ekzistuese në modelet Android 2.3.7 ose edhe më të hershme, si dhe në iPhone me iOS 8 ose më të vjetër se ata.

Si ta mësoni se çfarë sistemi operativ ka telefoni juaj

Në rastin e Android, duhet të shkoni te Settings / System / About Phone/ dhe atje të kërkoni informacionin ku ai thotë: “Versioni Android”.
Në rastin e iOS, për të marrë këto të dhëna duhet të shtypni Settings / General / Information.

Që nga 31 dhjetori 2019, whatsApp-i reshti së punuari në pajisje me sistemin operativ windows Phone dhe windows Mobile, pasi kompania e kishte njoftuar këtë gjashtë muaj më parë. “Për shkak se ne nuk po zhvillojmë më aplikacionin për këto sisteme operative, disa nga funksionet mund të ndalojnë së punuari në çdo kohë”, sqaruan ata në kohën e duhur. Duhet të theksohet se sistemi operativ mobil windows ka vetëm 0.15% pjesë të tregut, ndërsa Android kryeson segmentin me 75%, i ndjekur nga iOS, me 22%.

Telefonat në modelet Android 2.3.7
Sony Xperia Advance
Acer liquid z
Acer Liquid Z Duo Z110
Acer liquid z
Acer Liquid Z Z110
Lenovo k800
Lenovo K800
T-mobile concord
T-Mobile Concord
Sony xperia u
Sony Xperia U ST25a
Sony xperia u
Sony Xperia U ST25i
Samsung galaxy s lightray
Samsung Galaxy S Lightray 4G SCH-R940
Yezz Andy 3g 4.0
Yezz Andy 3G 4.0 YZ1120
Motorola defy pro xt560
Motorola Defy Pro XT560
Sony xperia go
Sony Xperia Go ST27a
Sony xperia go
Sony Xperia Go ST27i
Huaëei activa 4g
Huaëei Activa 4G M920
Motorola atrix tv
Motorola Atrix TV XT682
Sony xperia ion
Sony Xperia ion 3G LT28h
Sony xperia ion
Sony Xperia ion LTE LT28at
Sony xperia ion
Sony Xperia ion LTE LT28i
Orange san diego
Orange San Diego
Vodafone smart ii v860
Vodafone Smart II V860
Sony xperia sola
Sony Xperia Sola MT27i
Samsung galaxy s2 lte
Samsung Galaxy S2 LTE GT-i9210T
Sony xperia p
Sony Xperia P LT22i
LG optimus 3d max
LG Optimus 3D Max P720
LG optimus 3d max
LG Optimus 3D Max P720H
LG optimus 3d max
LG Optimus 3D Max P725
LG optimus elite
LG Optimus Elite LS696
Sony xperia acro hd
Sony Xperia acro HD SOI12
Xolo x900
Xolo X900
Sony xperia acro hd
Sony Xperia acro HD SO-03D
Sony xperia s
Sony Xperia S LT26i
LG spectrum
LG Spectrum VS920
Motorola motoluxe xt615
Motorola MotoLuxe XT615
HTC velocity 4g
HTC Velocity 4G

Telefonat me versionin iPhone iOS 8

iPhone 4S

iPhone 5

iPhone 5C

iPhone 5S

iPod touch 5th generation

iPad 2

iPad with Retina Display

iPad Air

iPad Mini

iPad Mini with Retina Display

PËRGJIGJU