Sunday, January 29, 2023

Gjermania, e “uritur” për punëtorë/ Kërkohen mijëra njerëz nga Ballkani Perëndimor, edhe pa njohur...

Strategjia e re qeverisë, parashikon shfrytëzimin e potencialit të fuqisë punëtore brenda vendit, duke rritur ofertat e...

Barometri: Pensionistët në Shqipëri janë të varur nga fëmijët…

Për 63.7% të shqiptarëve pensionistët janë të varur nga fëmijët e tyre. Të pyetur nga Barometri në...

Bordi i transparencës publikon çmimet e reja për karburantin…

Vendimet e Bordit të Transparencës në datë 17 Janar 2023 kanë ndryshime të çmimit nga ai i...

Ndryshon përsëri mosha e daljes në pension, rritet edhe periudha për sigurimet…

Eshtë viti i tetë që ndryshon përsëri mosha e nevojshme për të fituar pensionin e pleqërisë. Kjo...

Këmbimi valutor, sa shitet e blihet euro dhe dollari…

Më poshtë po sjellim të dhënat e këmbimit valutor, për të gjitha monedhat e huaja.

The Economist: 10 trende biznesi për vitin 2023…

Me nisjen e vitit, ju sjellim një përmbledhje globale nga The Economist Intelligence Unit me “Dhjetë tendencat...

Çmimi i naftës zbret në 74 Dollarë për fuçi…

Bursat ndërkombëtare u hapën këtë javë me një rënie të çmimit të naftës së papërpunuar. Për dy...

200 mijë lekë në muaj për gratë kryefamiljare, këto janë kategoritë që përfitojnë nga...

Gratë kryefamiljare do të jenë mes kategorive që përfitojnë nga “Pakoja e Madhe” e qeverisë shqiptare, ku...

Euro në pikiatë, bie poshtë nivelit të 113 lekëve…

Monedha europiane referuar tregut të brendshëm valutor vazhdon rënien, ku për herë të parë euro këmbehet gjatë...

Mungesa e fuqisë punëtore nxit rritjen e pagave në nivelet e ulëta, 40 mijë...

Pothuajse të gjitha njësite e shërbimeve kanë reklamuar në fasadat e tyre kërkesa për punonjës me kualifikim...